Medier​

​AT SE MED EGNE ØJNE. MIT KVINFO

EN TIDSREJSE OVER LIGESTILLINGENS HISTORIE I MODERNE TID
Publiceret 07/06/2019 i Civilsamfund/Danmark/LIGESTILLING

BØGER // ANMELDELSE – Elisabeth Møller Jensens værk At se med egne øjne – mit Kvinfo er en fyldig, interessant og til tider underholdende fortælling om EMJ’s endnu større værk, nemlig hendes livsværk. Det handler om kampen for ligestilling imellem kønnene med de 24 år, hun var direktør for KVINFO, som omdrejningspunkt.

Bogpusheren
I Danmark er det umuligt at tale om ligestilling, uden at Elisabeth Møller Jensens navn dukker op. I 24 år var hun en dynamisk direktør for KVINFO, og nu har hun så udgivet At se med egne øjne. Mit KVINFO, der både er en historisk beretning, men sandelig også et vigtigt indslag i den øjeblikkelige politiske situation, hvor nedskæringer, lukninger og udflytninger rammer overalt i det danske samfund – senest med kulturminister fra Liberal Alliance Mette Bocks beslutning om at lægge KVINFO’s bibliotek ind under Det Kgl. Bibliotek med virkning fra 1. januar 2018.

Berlingske (★ ★ ★ ★ )
Elisabeth møller jensen skriver stærkt indigeret, tangerende det rasende, men også sjovt om kvinfo

Weekendavisen
“Elisabeth Møller Jensen fortæller med lysende engagement om udviklingen på ligestillingsområdet gennem de mere end to årtier, hun var leder af organisationen frem til 2014, og med indigneret indædthed om den politiske kamp, der siden førte til lukningen af KVINFOs bibliotek per 1. januar 2018. Det første er en ildsjæls interessante og meget velskrevne fortælling om sit livsværk. Det sidste er som at læse en roman om et dystopisk samfund, der på skræmmende vis ligner ens eget”

“Sagen om KVINFO indskriver sig dermed i den større fortælling om de sidste to årtiers borgerlige kulturkamp, der i høj grad har bestået i at bekæmpe ekspertinstitutioner på områder, hvor man ikke ønskede at lade sig begrænse af viden i sin politiske udfoldelse. Hvad der skal ske med bøgerne fra KVINFOs bibliotek, er fortsat uvist, idet staten ikke uden videre kan tage ejerskab over dem. Måske kan noget stadig reddes, og måske kan denne bog være startskuddet.”

Politiken (♥ ♥ ♥ ♥ )
Spændende bog om Kvinfos fødsel og liv: Elisabeth Møller Jensen giver zero fucks

Ønsker man et indgående og dybt kendskab til Kvinfo som historisk institution, er der enestående førstehåndsberetninger at hente i Elisabeth Møller Jensens ‘At se med egne øjne’, hvor vi også sideløbende følger forfatterens eget liv. Men der er også nogle bump på vejen i bogen.

DENGANG I LEMVIG

Politiken (♥ ♥ ♥ ♥ ♥)

…beundringsværdigt er det, at Elisabeth Møller Jensen efter mange års forløb prøver helt forfra med et psykologisk og helt umoraliserende portræt af den mor, som blev en paradoksal skæbne.

Information

Elisabeth Møller Jensens erindringer viser om noget, hvor forkrøblende kvindetilværelsen i 1950′ erne var og nødvendigheden af kvindeoprøret, hvor hun selv blev en fremtrædende figur som direktør for KVINFO. Hendes opvækst var ekstrem, men afspejler alligevel det tidstypiske.

Århus Stiftstidende

Det er en intens og voldsom beretning om en opvækst i Lemvig, den nu tidligere direktør for Kvinfo, Elisabeth Møller Jensen fortæller i Dengang i Lemvig. (…) Velskrevet og tankevækkende.

Berlingske (★ ★ ★ ★ )

Et stykke omhyggeligt fortalt danmarkshistorie.

Kristeligt Dagblad

”Dengang i Lemvig er erindringslitteratur på et meget højt niveau.”

Dagens Nyheter

Et sensationelt stykke dansk arbejder- og kvindehistorie.

Søndermarksvej 1A

2500 Valby

Telefon: +45 23 34 05 27

E-mail: emjvalby@gmail.com

Sociale medier​

fb    twitter    linkedin     instagram-logo